Adverteren

Geld besparen hoe doe je dat?


Geldzaken 22 Jan 2021
Geld besparen hoe doe je dat?

Je hebt je eigen woning, maar hoe kun je dan geld besparen? We geven je zomaar een paar tips en dan kun je eens kijken wat je ermee kunt bereiken.

  • Verzekeringen per jaar bekijken. Het kan altijd zijn dat je op je verzekeringen kunt besparen. Aan het einde van het jaar kijken veel mensen bijv. naar een zorgverzekering. Misschien kun je elders wel een paar euro per maand besparen en dat is dan toch een mooi bedrag weer per jaar.
  • Boodschappen budget. Besteed je veel geld uit aan boodschappen, heb je iedere maand veel boodschappen die je weg moet gooien? Ga eens wat bewuster daarmee om en zorg dat je niet zoveel weg hoeft te gooien. Het is namelijk zonde als je zoveel weg moet gooien. Qua boodschappen kunnen veel mensen vaak geld besparen, je kunt ook voordeelverpakkingen kopen bijv. dan ben je vaak ook goedkoper uit.
  • Onnodige abonnementen. Daarbij kun je denken aan tijdschriften die je niet meer leest, of je wil de krant liever digitaal lezen. Zeg een abonnement dan ook op tijd op, dan kun je namelijk geld overhouden. Vaak wordt dat vergeten, maar het is beter om daar direct actie voor te ondernemen want dan bespaar je vanaf dat moment al vele euro’s uit.
  • Energie besparen. Verwarming eerder terug, de lamp eerder uit, het zijn allemaal kleine dingen die je kunt doen zodat je per maand ook een lagere energierekening hebt.
  • Duurzamer wonen. Zonnepanelen kunnen je veel geld besparen, eenmalig een investering doen en dan is het ook snel terug verdiend.

Welke maatregelen ga jij doorvoeren?

Bij je eigen woning kan er vast en zeker het een en ander worden verbeterd. Zorg daarom dat je ook weet wat je kunt doen en begin daar op tijd mee. Let ook op je budget, bekijk je maandlasten en dan kun je ook kijken wat je na een tijdje hebt bespaard!

Internet, gemak en voordelen
Internet 24 Mar 2021

Internet, gemak en voordelen

Online shoppen, wat koop jij?
Internet 01 Feb 2021

Online shoppen, wat koop jij?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen